dissabte, 30 de novembre de 2013

COM MILLORAR LA TEVA APNEA

En aquest article tractarem de millorar la nostra tècnica per fer l'apnea en pesca submarina. Hem de ser conscients que, com en qualsevol altre esport, prolongar la nostra apnea i millorar la nostra tècnica en pesca submarina requereix hores i molta pràctica. Hem de tenir un absolut control del nostre cos, físic i psíquic per conèixer els nostres límits.

Començarem a poca profunditat, augmentant els nostres temps d'apnea sota l'aigua. A mesura que ens sentim còmodes avançarem dia rere dia a profunditats més elevades. Mai no arribarem als nostres límits! Per prolongar les nostres apnees mai no hem de fer perillar la nostra seguretat, simplement les augmentarem a base d'un entrenament molt prolongat.

En sortir a la superfície després de la nostra apnea intentarem respirar de manera molt calmada. Hem d'inspirar i expirar l'aire lentament per intentar així reduir el nombre de pulsacions del nostre cor. Una respiració pausada és un dels punts més importants, ja que disminuir les nostres pulsacions disminuirà també el nostre consum d'oxigen. Deixarem un espai de temps 3 vegades superior al temps d'apnea realitzat, i no ens deixarem portar per les ganes de tornar a baixar fins passat aquest temps. Durant aquest temps és important estar al més relaxat possible i concentrar-nos en una respiració calmada.

Comentats els dos punts anteriors, entrenarem dia rere dia per mantenir una respiració pausada; d'aquesta manera perllongarem els nostres temps sota l'aigua i a poc a poc augmentarem la profunditat. Hem d'intentar fer la nostra apnea de forma relaxada, intentant minimitzar els nostres moviments per estalviar el màxim d'energia i oxigen.

L'últim punt important per a una bona apnea en pesca submarina és la primera propulsió. En els primers metres de la nostra apnea perdem la major quantitat d'energia, per això en els primers metres intentarem donar un bon cop de ronyons intentant així propulsar-nos al màxim per avançar de forma ràpida cap al fons. Aquest moviment tècnic pot significar uns meravellosos segons extra en la nostra apnea!

Com a activitat alternativa podem millorar els nostres temps d'apnea practicant en una piscina aquells dies que, per horari o per condicions meteorològiques, no puguem anar a mar. Podem millorar a la piscina la nostra tècnica per baixar i els moviments per propulsar amb el nostre cos.

Esperem que aquests consells us hagin estat d'utilitat, i repetim, mai no arribeu al vostre límit sacrificant la vostra seguretat! Cal tenir un absolut autocontrol del cos per saber en tot moment fins on podem arribar, i així perdre moltes hores per prolongar el temps d'apnea!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada